Mainos
Mainos

Egypti saattaa lykätä kiisteltyä kansanäänestystä

Egyptin opposition kannattajat ovat jatkaneet protestejaan presidentti Mohamed Mursia vastaan Kairossa.

Yöllä yli 10 000 ihmistä vaati Mursia eroamaan presidentin palatsin edustalla järjestetyssä mielenosoituksessa. Mursi on kutsunut opposition edustajat neuvottelemaan tänään, mutta suurimmat oppositioryhmät ovat tyrmänneet neuvottelut merkityksettöminä.

Opposition ja Mursia tukevan Muslimiveljeskunnan välejä hiertää uusi perustuslaki, josta on määrä järjestää kansanäänestys ensi viikolla. Varapresidentti Mahmud Mekkin mukaan kansanäänestystä saatetaan kuitenkin lykätä, jos oppositio ei vie päätöstä oikeuteen. Muslimiveljeskunta kuitenkin vastustaa lykkäystä.

Marraskuusta asti jatkuneita levottomuuksia yritetään hillitä järein keinoin. Valtiollisen sanomalehden al-Ahramin mukaan hallitus hyväksyi esityksen, jonka turvin Mursi voi määrätä armeijan avustamaan poliisia.

Egyptin armeija antoi tänään oman kannanottonsa, jossa se totesi, että maan sisäiset kiistat tulisi ratkaista keskustelemalla "lain ja demokratian sääntöjen mukaan".

(MTV3 - STT - AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme