Mainos
Mainos

Egypti tiukentaa valvontaa väkivaltaisuuksien jälkeen

Egyptin hallitus tiukentaa turvatoimia uskonnollisten pyhättöjen läheisyydessä viimeöisten väkivaltaisuuksien jälkeen. Hallitus koventaa myös rangaistuksia uskonnollisia rakennuksia vastaan hyökänneille.

Kaksitoista ihmistä on kuollut kristittyjen ja muslimien rajuissa yhteenotoissa pääkaupungissa Kairossa. Lähes 200 sai vammoja mellakassa, ja ainakin 190 pidätettiin illan ja yön aikana.

Egyptin oikeusministeri vakuuttaa, että maan turvallisuutta ja järjestystä valvotaan rautaisella otteella.

– Viranomaiset iskevät rautaisella kädellä kaikkia, jotka uhkaavat kansakunnan turvallisuutta, sanoi Abdel Aziz al-Gindi hallituksen kriisikokouksen jälkeen.

Hänen mukaansa yöllisissä väkivaltaisuuksissa oli kyse vastavallankumouksesta, jolla yritettiin lietsoa rauhattomuutta maahan.

– Egyptin kansa, ylväs poliisi ja suuri armeija seisovat tänään yhdessä ja torjuvat vastavallankumouksen, ministeri sanaili.

Egyptin liki 80-miljoonaisesta väestöstä koptikristittyjä on noin 10 prosenttia. He katsovat olevansa syrjittyjä ja syyttävät muslimienemmistöä toistuvista hyökkäyksistä.

(MTV3- STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme