Mainos
Mainos

Egypti vapautti satoja ääriryhmän jäseniä

Vapauttaminen on tapahtunut pienemmissä ryhmissä kymmenen viime päivän aikana.

Egyptin viranomaiset ovat vapauttaneet yli 900 ääri-islamilaisen Jamaa Islamiya -ryhmän jäsentä. Heidän joukossaan on myös Najeh Ibrahim, joka on ääriryhmän perustaja ja yksi sen johtajista.

Osa vapautetuista ehti olla vankilassa yli 20 vuotta. Egyptin sisäministeriöstä kerrotaan, että vapauttaminen on tapahtunut pienemmissä ryhmissä kymmenen viime päivän aikana.

Jamaa Islamiya sulautui 1970-luvun loppupuolella toiseen islamilaiseen ääriryhmään Al-Jihadiin. Järjestöt ovat vastuussa muun muassa Egyptin presidentin Anwar Sadatin salamurhasta vuonna 1981.

Jamaa syyllistyi väkivaltaisuuksiin myös 1990-luvulla eri puolilla Egyptiä. Ryhmä muistetaan etenkin Luxorissa vuoden 1997 marraskuussa tehdystä iskusta, jossa kuoli yhteensä 58 ihmistä. Heistä suuri osa oli ulkomaisia turisteja.

Ryhmä on sittemmin ilmoittanut luopuneensa väkivaltaisiin iskuihin perustuvasta taktiikasta. Se on selittänyt ideologista muutosta vuonna 2003 julkaistussa kirjassa.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme