Mainos
Mainos

Egyptiin odotetaan jälleen suuria mielenosoituksia

Egyptiin odotetaan tänään suuria mielenosoituksia. Maan armeija on kutsunut kannattajiaan kadulle osoittamaan tukea päätökselle syrjäyttää entinen presidentti Mohamed Mursi.

Myös Mohamed Mursia tukevan Muslimiveljeskunnan odotetaan järjestävän vastamielenosoituksia.

Molempien osapuolten kielenkäyttö on koventunut mielenosoitusten alla, ja niiden pelätään kääntyvän väkivaltaisiksi.

Egyptin armeija antoi Muslimiveljeskunnalle varoituksen

Armeija on antanut Muslimiveljeskunnalle huomiseen saakka aikaa tehdä poliittinen sovinto maassa.

Armeijan edustajan mukaan armeija reagoi ankarasti kaikkeen Muslimiveljeskunnan harjoittamaan väkivaltaan. Armeija vihjaisi myös muuttavansa strategiaansa suhtautumisessa "terrorismiin ja väkivaltaan", mutta kunnioittavansa kuitenkin rauhanomaisia protesteja.

Yhdysvallat kehotti armeijaa pidättyväisyyteen ja sanoi sen käyttämän retoriikan lisäävän jännitteitä maassa.

Armeija syrjäytti Mursin kuun alussa suurien mielenosoitusten jälkeen ja on pitänyt häntä sen jälkeen vangittuna. Mursia tukeva Muslimiveljeskunta on protestoinut säännöllisesti tämän jälkeen ja vaatinut Mursin palauttamista valtaan.

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon on vaatinut Mursin ja muiden pidätettyjen vapauttamista. Vaihtoehtoisesti heidän tapauksensa on arvioitava uudelleen avoimesti ilman viivytystä.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme