Mainos
Mainos

Egyptiläinen terrorijärjestö uhkaa Yhdysvaltoja

Egyptiläinen terroristijärjestö Jamaa Islamiya uhkasi tänään kostaa Yhdysvalloille amerikkalaisten ohjusiskut Afganistaniin ja Sudaniin. Julkisuuteen toimittamassaan lausunnossa Jamaa Islamiya ilmoitti, että Yhdysvaltain "rikos ei jää kostamatta". Kaikkien islamilaisten järjestöjen olisi Jamaa Islamiyan mukaan "vastattava Amerikan röyhkeyteen sillä ainoalla kielellä jota se ymmärtää".

Jamaa Islamiya on amerikkalaislähteiden mukaan yksi niistä järjestöistä, jotka ovat läheisessä yhteistyössä Osama bin Ladenin kanssa. Jamaa Islamiya on tehnyt lukuisia terrorihyökkäyksiä erityisesti poliiseja ja ulkomaisia matkailijoita vastaan Egyptissä. Viimeisin niistä oli isku Luxoriin viime marraskuussa. Siinä sai surmansa 67 ihmistä.

Bin Laden varoitti Clintonia

Ääri-islamilainen saudimiljonääri Osama bin Laden on uhannut tehdä uusia iskuja amerikkalaiskohteisiin kostona Yhdysvaltain ohjusiskuille hänen Afganistanissa oleviin leireihinsä. Uhkauksesta kertoi Lontoossa ilmestyvän arabiankielisen al-Quds al-Arabi -lehden päätoimittaja eilen.

Päätoimittaja Abdel-Bari Atwan sanoi saaneensa lausunnon bin Laden edustajalta puhelimitse todennäköisesti Afganistanista. Atwanin mukaan bin Ladenin uhkaus oli osoitettu suoraan Yhdysvaltain presidentille Bill Clintonille. Iskuja uhattiin tehdä amerikkalaisiin kohteisiin. Uhkaus on määrä julkaista lehden lauantain numerossa.

Sudan on varoittanut Yhdysvaltoja siitä, että mahdolliset uudet iskut Sudania vastaan johtavat kostotoimiin. Sudanin ulkoministeri Osman Ismailin mukaan Yhdysvallat ei vältä sudanilaisten, arabikansojen, Afrikan kansojen eikä kansainvälisen yhteisön tuomiota, jos maa toistaa tekonsa.
(MTV3-STT-Reuters)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme