Mainos
Mainos

Egyptiläisiä kutsutaan jälleen protestiin Tahrir-aukiolle

Egyptissä valmistaudutaan viikonvaihteen presidentinvaaliin jännittyneissä tunnelmissa.

Kansalaisaktivistit ovat kutsuneet kansaa illaksi mielenosoitukseen Kairon Tahrir-aukiolle. Protestin pääkohde on presidentin virkaa tavoitteleva Ahmed Shafik, joka monille egyptiläisille edustaa kansannousun kaataman presidentti Hosni Mubarakin hallintoa.

Perustuslakituomioistuimen eilisen päätöksen perusteella Shafik ei ole esteellinen presidentin tehtävään, vaikka toimikin Mubarakin kauden viimeisenä pääministerinä.

Tuomioistuin puuttui myös parlamenttivaalien tulokseen julistamalla vaalit laittomiksi ja vaatimalla parlamentin hajottamista.

Oikeuden ratkaisujen on katsottu suuntautuvan etenkin vaikutusvaltaista Muslimiveljeskuntaa vastaan. Islamistit ovat kutsuneet oikeuden päätöksiä vallankaappaukseksi. He ovat BBC:n mukaan myös varoittaneet, että Egyptillä voi olla edessään vaarallisia päiviä, jos valta palaa niille, jotka ovat kytköksissä vanhaan hallintoon.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme