Mainos
Mainos

Egyptiläismies tuomittiin Madridin pommi-iskuista

Italialaissyyttäjien mukaan tuomittu oli yksi Madridin vuoden 2004 terrori-iskujen pääsuunnittelijoita.

Italialainen tuomioistuin on langettanut kymmenen vuoden vankeustuomion egyptiläiselle miehelle, joka oli syytteessä osallisuudesta junia vastaan tehtyihin pommi-iskuihin Madridissa vuonna 2004. Tämä oli ensimmäinen Madridin terrori-iskuista annettu tuomio.

Rabei Osman Sayed Ahmed pidätettiin Milanossa kolme kuukautta sen jälkeen kun 191 ihmistä oli kuollut junaiskuissa maaliskuussa 2004.

Syyttäjien mukaan Ahmed oli yksi terrori-iskujen pääsuunnittelijoita. Todistusaineistoon oikeudessa kuului ääninauha, jolla Ahmed sanoi auttaneensa pommi-iskujen suunnittelussa.

Madridissa räjähti maaliskuun 11. päivänä 2004 kymmenen pommia lähes samanaikaisesti neljässä paikallisjunassa aamuruuhkan aikaan. Tämä oli Euroopan toiseksi pahin terrori-isku sen jälkeen kun 270 ihmistä sai surmansa Pan Am -lentoyhtiön matkustajakoneen räjäytyksessä ilmassa Lockerbien yläpuolella Skotlannissa 1988.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme