Mainos
Mainos

Videot: Egyptiläisyhtiön lentokone kaapattu – suurin osa matkustajista vapautettu

Uutistoimistojen mukaan neljä ihmistä on vapautettu lentokoneesta Kyproksella. Näin ollen kaapatussa egyptiläisessä matkustajakoneessa olisi edelleen kolme ihmistä. Neuvotteluja kaappaajan kanssa käydään edelleen. 

Egyptin sisäisellä lennolla ollut matkustajakone kaapattiin aamulla Larnakaan. Egyptiläinen kaappaaja haluaa turvapaikan Kyprokselta ja tavata kyproslaisen vaimonsa. Uutistoimisto Reutersin mukaan mies on myös pyytänyt Egyptiä vapauttamaan kaikki naisvangit Egyptissä. Kyproksen ulkoministeri on sanonut, että tapaus on yksittäinen eikä yhteyksiä terrorismiin ole. Mies kärsii mielenterveysongelmista. 


Aamulla kahdeksalta paikallista aikaa lähtenyt lento oli matkalla Egyptin sisällä Alexandriasta Kairoon, kun se kaapattiin.

Egyptin siviili-ilmailuministeri Sherif Fathyn mukaan kaappaajalla on yllään räjähdevyö. Vielä ei tiedetä, onko räjähdevyö oikea.

Reutersin mukaan lentokoneen kyydissä oli alunperin yli 50 matkustajaa ja 7 henkilökunnan jäsentä.

Matkustajien joukossa oli egyptiläisten lisäksi kahdeksan Britannian kansalaista ja kymmenen yhdysvaltalaista.

Uutistoimisto AFP:n mukaan kaappaaja otti yhteyden kyproslaiseen lennonjohtoon noin puoli yhdeksän aikaan paikallista aikaa ja kone sai laskeutumisluvan hieman ennen yhdeksää.

Larnacan lentokenttä on nyt suljettu ja sinne suunnanneet lennot on ohjattu muualle. Lentokentällä olevia poliiseja on käsketty perääntymään lentokoneen luota mahdollisten räjähteiden takia. Kyproksen ulkoministerin mukaan ei kuitenkaan ole varmuutta siitä, onko koneessa räjähteitä.

Israel on lähettänyt sotakoneitaan maansa ilmatilaan varotoimenpiteenä egyptiläiskoneen kaappauksen jälkeen, israelilainen sotilaslähde kertoi Reutersille.

Kyproslaisen median mukaan koneessa olevista ihmisistä ainakin 40 on nyt vapautettu. EgyptAir on kertonut neuvotelleensa kaappaajan kanssa.

Lentokoneessa edelleen olevien määrästä on vaihtelevia tietoja, mutta Egyptin ilmailuministerin mukaan koneessa on sisällä enää seitsemän ihmistä, joista neljä on henkilökuntaa ja neljä matkustajia.

Egypti on lähettänyt uutistoimisto Reutersin mukaan lentokoneen Kyprokselle, jotta sinne saarroksiin jääneet matkustajat saadaan takaisin maahan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme