Mainos
Mainos

Egyptin armeija antaa luvan protestoinnille

Egyptin armeija on ilmoittanut, etteivät sen joukot aio estää tälle päivälle suunniteltuja mielenosoituksia. Armeijan ilmoituksen mukaan kaikilla poliittisilla ryhmillä on oikeus protestoida, kunhan kansallinen turvallisuus ei ole uhattuna. Tiedotteessa painotettiin, etteivät armeijan joukot aio puuttua mielenosoituksiin mielivaltaisesti.

– Rauhallinen protestointi ja ilmaisunvapaus ovat kaikille taattuja oikeuksia, armeijan johdon Facebookiin kirjoittamassa tiedotteessa todetaan.

Toissa päivänä syrjäytetyn presidentin Mohamed Mursin kannattajat suunnittelevat laajoja mielenosoituksia tälle päivälle. Islamistiset ryhmät Muslimiveljeskunnan johdolla kutsuvat egyptiläisiä kaduille vastustamaan armeijan vallankaappausta.

Maan ulkoministeri Mohamed Kamel Amrin mukaan Egyptissä ei ole tapahtunut sotilasvallankaappausta, vaan kyse oli kansan enemmistön tahdosta.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme