Mainos
Mainos

Egyptin armeija: Lopettakaa mielenosoitukset

Egyptin armeija on kehottanut mielenosoittajia lopettamaan protestit ja palaamaan normaaliin päiväjärjestykseen.

Vetoomus näytti kuitenkin kaikuvan kuuroille korville, sillä oppositio kehotti kansalaisia uusiin mielenilmauksiin. Opposition mukaan se suostuu neuvottelemaan varapresidentti Omar Suleimanin kanssa vasta, kun presidentti Hosni Mubarak on eronnut.

Viranomaiset höllensivät kuitenkin Kairossa, Aleksandriassa ja Suezissa voimassa ollutta ulkonaliikkumiskieltoa parilla tunnilla. Nyt kielto on voimassa iltaviidestä aamuseitsemään.

Myös nettiyhteyksiä palautettiin osittain Kairoon.

Parlamentin työt seis

Egyptin uutistoimiston Menan mukaan parlamentti on keskeyttänyt työskentelynsä siihen asti, kunnes kiisteltyjen parlamenttivaalien tulokset tarkistetaan uudestaan. Marras-joulukuussa pidettyjä vaaleja varjostivat väkivalta ja syytökset vaalivilpistä.

Presidentti Mubarak ilmoitti eilen, että hän väistyy vallasta vasta ensi syksyn vaalien jälkeen.

Yön ajaksi Kairon Tahrir-aukiolle leiriytyneet tyrmistyneet mielenosoittajat vaativat Mubarakia jättämään paikkansa heti. Myös Yhdysvallat on painostanut presidenttiä väistymään.

(MTV3 - STT - AFP)

Katso Kari Lumikeron raportti Kairosta:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme