Mainos
Mainos

Egyptin junapalon aiheutti oikosulku

Egyptin historian tuhoisimman junaturman aiheutti oikosulku.

Turmajuna

Egyptin historian tuhoisimman junaturman aiheutti oikosulku, ilmoitti asiaa tutkiva lautakunta tänään. Näin se kumosi aiemmat tiedot, joiden mukaan tulipalo olisi levinnyt retkikeittimestä. Eräs onnettomuudesta selvinnyt oli nähnyt, kuinka junavaunujen välillä kulkenut sähkökaapeli oli alkanut kipinöidä ja sytyttänyt palon.

Lautakunta vahvisti myös väitteet, joiden mukaan seitsemässä tuleen syttyneessä junavaunussa ei ollut palohälyttimiä, -sammuttimia tai edes hätäjarruja, kertoi maan virallinen päivälehti Al-Akhbar.

Keskiviikkona sattuneessa junatulipalossa menehtyi 373 ihmistä. Suurin osa heistä paloi kuoliaaksi jäätyään loukkuun täyteen ahdettuihin vaunuihin. Toiset taas menehtyivät yritettyään paniikissa rynnätä tulta pakoon lukittujen ovien ja kalteroitujen ikkunoiden läpi. Jotkut hätääntyneistä matkustajista saivat surmansa hypättyään vauhdissa tuleen syttyneistä vaunuista. Onnettomuusjuna oli matkalla Kairosta maan eteläosaan.

Tämän päivän iltaan mennessä noin 200 onnettomuuden uhrin ruumiit oli annettu heidän perheilleen haudattavaksi. Ainakin 133 ihmisen kerrottiin kuitenkin palaneen niin pahoin, että heitä tuskin onnistutaan tunnistamaan. Tunnistamattomat ruumiit oli määrä siunata joukkohautaan sunnuntaina Kairossa. Egyptin presidentti Hosni Mubarak on luvannut, että onnettomuuden syyt selvitetään ja julkistetaan mitään salaamatta. Saudimiljardööri, prinssi Alwaleed Bin Talal ilmoitti tänään lahjoittaneensa 831 000 dollaria onnettomuuden uhrien perheille eli noin 2222 dollaria kullekin.

(STT-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme