Mainos
Mainos

Egyptin Mursi perui valtaoikeuksiensa laajentamisen

Egyptin presidentti Mohamed Mursi on perunut valtaoikeuksiensa laajentamisen, Egyptin viranomaiset kertovat.

Mursi ilmoitti myöhään eilen peruuttavansa aiemman päätöksensä valtaoikeuksiensa laajentamisesta.

Mursi päätti viime kuussa laajentaa omia valtaoikeuksiaan, mikä johti laajoihin mielenosoituksiin.

Kiistelty kansanäänestys perustuslaista sen sijaan aiotaan pitää ensi viikolla aiempien suunnitelmien mukaisesti.

Oppositio ei iloitse

Egyptin oppositio ei hypi riemusta presidentti Mohamed Mursin perääntymisestä huolimatta.

Oppositiopuolueiden mielestä päätös peruuttamisesta on merkityksetön, koska kansanäänestystä kiistellystä perustuslakiluonnoksesta ei siirretty.

Perustuslakiäänestys ja presidentin valtaoikeuksien laajentaminen ovat olleet Mursia vastaan viime viikkoina suunnattujen mittavien protestien kohteena. Keskiviikkona mielenosoituksissa kuoli seitsemän ihmistä ja satoja haavoittui.

Kansanäänestys perustuslaista aiotaan pitää ensi viikolla aiempien suunnitelmien mukaisesti. Perustuslakiluonnosta on kritisoitu muun muassa ihmisoikeuksien ja naisten aseman heikentämisestä. Vastustajien mukaan se myös pohjaa tiukkaan islamilaisen lain tulkintaan.

Myös Egyptin armeija otti eilen ensi kertaa kantaa maata repiviin poliittisiin kiistoihin. Armeija totesi omassa kannanotossaan, että maan kiistat tulisi sopia ilman väkivaltaa "lain ja demokratian" sääntöjen mukaan.

(MTV3 - STT - AFP - TT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme