Mainos
Mainos

Egyptin oppositio boikotoi perustuslakiäänestystä

Oppositiopuolueet ovat pettyneitä perustuslain muutokseen, joka antaa useille ehdokkaille mahdollisuuden pyrkiä presidentiksi. Niiden mielestä uudistus on vesitetty liian tiukoilla säännöksillä.

Egyptin tärkeimmät oppositiopuolueet kehottavat äänestäjiä boikotoimaan perustuslain muutosta koskevaa kansanäänestystä. Maassa järjestetään myöhemmin toukokuussa kansanäänestys, jossa kansalaiset saavat ottaa kantaa presidentinvaaleja koskevaan perustuslain kohtaan.

Kehotuksen takana ovat Egyptin kolme tärkeintä laillista oppositiopuoluetta. Puolueet kertoivat tänään yhteisessä lausunnossaan boikotoivansa kansanäänestystä ja kehottivat muita tekemään samoin.

Egyptin parlamentti hyväksyi viime viikolla perustuslakiin muutoksen, jonka mukaan presidentinvaaleihin voi ottaa osaa useita ehdokkaita. Presidentti Hosni Mubarak joutui taipumaan uudistukseen opposition ja länsimaiden painostuksen vuoksi. Oppositio on kuitenkin ollut pettynyt uudistuksen toteutukseen. Sen mukaan ehdokkaiden rekisteröinnille on asetettu niin tiukat ehdot, että käytännössä tämä sulkee pois kaikki muut paitsi hallitsevan NDP-puolueen ehdokkaat.

Seuraavat presidentinvaalit on määrä järjestää syyskuussa, ja myös Mubarakin odotetaan asettuvan niissä ehdolle viidettä kautta varten.

(MTV3-AFP-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme