Mainos
Mainos

Egyptin turmakoneen musta laatikko kateissa

Ranskalaiset ovat epävarmoja, saadaanko Egyptin turmakoneen musta laatikko nostettua.

Ranskan laivastolla ei tällä hetkellä ole Egyptissä sellaisia laitteita, joilla se voisi nostaa viikonloppuna Punaiseenmereen syöksyneestä matkustajakoneen hylystä sen lentotietoja tallentavat laitteet eli niin sanotut mustat laatikot.

-Syvyys, jossa hylyn on arvioitu olevan, on niin suuri, että tällä hetkellä paikalla olevalla välineistöllä operointi ei ole mahdollista, amiraali Jacques Mazar kertoi lehdistötilaisuudessa. Ranskalaisten viranomaisten mukaan paikalla olevalla sukellusrobotilla ei päästä kuin 400 metrin syvyyteen, mikä ei riitä alkuunkaan, koska koneen hylyn arvioidaan olevan paljon syvemmällä.

Ranskalaiset sukeltajat kertoivat aikaisemmin paikallistaneensa koneen hylyn mustan laatikon lähettämän signaalin perusteella. Onnettomuudessa saivat surmansa kaikki koneessa olleet 148 ihmistä, suurin osa heistä ranskalaisia turisteja.


(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme