Mainos
Mainos

Egyptin ulkonaliikkumiskielto ei pure - valtapuolueen päämaja tulessa

Egyptissä mielenosoittajat ovat hyökänneet hallitsevan NDP-puoleen päämajoihin useissa kaupungeissa. Kairossa hallitsevan puoleen päämaja on tulessa.

Mielenosoittajat eivät näytä piittaavan ulkonaliikkumiskiellosta, joka koskee Kairoa, Aleksandriaa ja Suezia. Mielenosoittajien ja poliisin yhteenotot jatkuvat ja Kairossa kaduilla on kuultu ammuskelua.

Al-Jazeera-televisiokanavan mukaan armeijan ajoneuvoja on saapunut Kairon keskusaukiolle, ja aukiolle kokoontunut väkijoukko on hurrannut sotilaille. Suezissa kaduille on ilmaantunut panssarivaunuja.

Ulkonaliikkumiskiellon maahan määräsi presidentti Hosni Mubarak asevoimien komentajana. Television mukaan Mubarak on pyytänyt armeijaa panemaan toimeen ulkonaliikkumiskiellon ja ylläpitämään järjestystä ja turvallisuutta. Mubarakin odotetaan piakkoin puhuvan kansalle televisiossa.

Aiemmin mielenosoittajat sytyttivät tuleen kaksi poliisiasemaa Kairossa.

YK:n mukaan neljä päivää kestäneissä mielenosoituksissa on tähän mennessä pidätetty yli tuhat ihmistä. Tämän päivän mielenosoituksiin on osallistunut kymmeniätuhansia ihmisiä ympäri Egyptiä.

Yhdysvallat seuraa huolestuneena Egyptin tilannetta. Ulkoministeriö vaatii Egyptin viranomaisia kunnioittamaan kansalaisten perusoikeuksia ja välttämään väkivaltaa.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme