Mainos
Mainos

Egyptin väliaikaishallinto ilmoitti aikataulun vaaleille

Egypti järjestänee uudet parlamenttivaalit puolen vuoden sisällä, sanoo maan väliaikaishallinto.

Uudet vaalit järjestetään sen jälkeen, kun perustuslain muutokset on hyväksytty kansanäänestyksessä. Presidentti valitaan parlamenttivaalien jälkeen.

Väliaikaishallinnon asettaman aikataulun mukaan Egyptillä on vain muutama kuukausi aikaa tehdä muutoksia perustuslakiinsa, joka kumottiin vallankaappauksen yhteydessä. Egyptin ensimmäinen vapailla vaaleilla valittu presidentti Mohamed Mursi syrjäytettiin vallasta viime viikolla päiviä jatkuneiden suurmielenosoitusten jälkeen. Armeija hajotti tämän jälkeen myös Egyptin parlamentin.

Egyptin Muslimiveljeskunta ja sen liittolaiset ovat kutsuneet täksi päiväksi jälleen koolle uusia mielenosoituksia. Muslimiveljeskunnan edustaja vetosi tiedotustilaisuudessa eilisen päivän verilöylyyn ja kehotti ihmisiä ympäri Egyptiä liittymään protesteihin.

Eilen yli 50 ihmistä kuoli ja satoja haavoittui tulituksessa Kairossa. Ampuminen alkoi, kun Mursin kannattajat osoittivat mieltään armeijan tukikohdan lähellä.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme