Mainos
Mainos

Egyptissä kansalaisjärjestöaktiiveja oikeuteen

Egypti on viemässä kansalaisjärjestöjen työntekijöitä oikeuteen ulkomailta saadun rahoituksen vuoksi. Kyseisten järjestöjen tavoitteena on demokratian edistäminen Egyptissä.

Reilun 40 oikeuteen joutuvan ihmisen joukossa on muun muassa egyptiläisiä ja amerikkalaisia. Heitä syytetään kansainvälisten järjestöjen haaraosastojen perustamisesta Egyptiin ilman hallituksen lupaa.

Kansalaisjärjestöjen rahoituskiista on hiertänyt Egyptin ja Yhdysvaltain välejä. Yhdysvaltain ulkoministeri Hillary Clinton uhkasi viimeksi eilen, että järjestöjen työn estäminen voi johtaa Egyptin Yhdysvalloilta saaman tuen leikkaamiseen.

Kansalaisaktivistien mukaan sotilashallinto ahdistelee järjestöjä, koska ne ovat vaatineet armeijaa siirtämään heti vallan siviileille.

Hallinnon vastaiset protestit jatkuivat Egyptissä viikonvaihteessa. Ne saivat alkunsa keskiviikkoiltaisesta jalkapallomellakasta, jossa sai surmansa yli 70 ihmistä.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme