Mainos
Mainos

Egyptissä opiskelijat hurjistuivat ruokamyrkytyksistä

Egyptin islamilaisen yliopiston sadat opiskelijat ovat nousseet barrikadeille opinahjonsa huonon elintarvikehygienian vuoksi.

Opiskelijat ovat muun muassa sulkeneet yliopistolle johtavia teitä protestointia tehostaakseen.

Egyptin terveysministeriön mukaan Al-Azhar yliopiston 90 opiskelijaa joutui eilen sairaalaan sen jälkeen, kun he olivat ruokailleet kampuksen ruokaravintolassa. Aiemmin tässä kuussa saman yliopiston noin 460 opiskelijaa joutui sairaalahoitoon ruokamyrkytyksen takia.

Tapauksista raivostuneet opiskelijat syyttävät yliopiston johtoa välinpitämättömyydestä ja vaativat tapauksien tutkimista sekä rangaistuksia niille, jotka ovat vastuussa ruokamyrkytyksistä.

Uutistoimisto Menan mukaan koulun opetusasioista vastaava johtaja on vieraillut potilaiden luona sairaalassa ja luvannut, että ruokamyrkytykset tutkitaan komitean voimin. Jopa Egyptin pääministeri Hisham Kandil on käynyt vierailulla sairaalassa. Hän puolestaan on määrännyt maan sisäministeriön tutkimaan välittömästi ruokamyrkytysepidemian taustat.

Kairossa sijaitseva Al-Azharin yliopisto ja moskeija on tuhat vuotta vanha ja se on haluttu opinahjo sunnimuslimeille.

(MTV3-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme