Mainos
Mainos

Ehdokkaiden rekisteröinti palestiinalaisten vaaleihin alkoi

Palestiinalaisviranomaiset varoittivat samalla, että vaaleja saatetaan joutua lykkäämään, ellei Israel keskeytä sotatoimiaan palestiinalaisalueilla.

Edesmenneen Jasser Arafatin seuraajan valinta pääsi virallisesti vauhtiin tänään, kun ehdokkaiden rekisteröinti palestiinalaisten tammikuussa pidettäviin presidentinvaaleihin alkoi. Samalla palestiinalaisviranomaiset varoittivat, että vaaleja saatetaan joutua lykkäämään, ellei Israel keskeytä sotatoimiaan palestiinalaisalueilla.

Johtavan vaaliviranomaisen Ammar Dweikin mukaan ehdokkailla on nyt 12 päivää aikaa rekisteröityä vaaleihin, jotka on määrä järjestää 9. tammikuuta.

- Me olemme toistuvasti vaatineet, että Israel vetää joukkonsa palestiinalaisalueilta, jotta työntekijämme pääsevät tekemään työtään esteettä, Dweik sanoi.

- Jokainen salamurha, tunkeutuminen tai ulkonaliikkumiskielto vaikuttaa väistämättä vaalien aikatauluun, Dweik jatkoi.

Palestiinalaisten väliaikainen presidentti Rawhi Fattouh vaati Israelia vetäytymään palestiinalaisten kansannousua edeltäviin asemiin ja poistamaan tarkastusasemat. Palestiinalaishallinto toivoo hänen mukaansa, että kansainväliset tarkkailijat valvovat vaaleja.

Fatah-järjestön odotetaan ilmoittavan virallisesti huomenna, että Palestiinan vapautusjärjestön PLO:n johtoon noussut Mahmoud Abbas on järjestön ehdokas presidentinvaaleissa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme