Mainos
Mainos

"Ehec-epidemia on ohi"

Saksan viranomaiset ovat julistaneet maata vaivanneen ehec-epidemian päättyneeksi. Uusia tautitapauksia ei ole raportoitu kolmeen viikkoon, ja maan tartuntatautivirasto sulkee epidemiaa seuranneen operaatiokeskuksensa.

Saksasta ja Ranskasta liikkeelle lähtenyt epidemia sairastutti yli 4400 ihmistä Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.Yli 50 kuoli. Tautia esiintyi erityisen tiheästi Pohjois-Saksassa, ja Ranskassa Bordeaux'n ympäristössä.

Vaikka Saksan viranomaiset ovat julistaneet epidemian päättyneeksi, he jatkavat tehostettua seurantaa siltä varalta, että epidemia uhkaisi puhjeta uudelleen.

Venäjä kielsi epidemian vuoksi tuoreiden hedelmien ja vihannesten tuonnin EU-alueelta. Epidemia vaikutti dramaattisesti tuoreiden vihannesten kysyntään myös Länsi-Euroopassa.

Epidemian syy ei ole täysin varmasti selvinnyt, mutta todennäköisin ehdokas sen aiheuttajaksi on Egyptistä tuotu sarviapilan siemenerä.

(MTV3 - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme