Mainos
Mainos

Ei äänioikeutta Kuwaitin naisille

Kuwaitin korkein oikeus on hylännyt kanteen, jossa vaadittiin äänioikeutta naisille. Oikeuden mukaan kanne hylättiin, koska se ei ollut prosessikelpoinen. Oikeuden päätöksestä ei voi valittaa. Korkein oikeus hylkäsi viime vuonna samoin perustein neljä tapausta, joissa naiset vaativat täysiä poliittisia oikeuksia. Nyt hylätty kanne oli kuwaitilaisen miehen, Adnan al-Isan nostama.

-Osasin odottaa tällaista päätöstä, koska hallitus on islamistien käsissä ja he ovat aiemmin hylänneet asiaa koskevan lakiesityksen parlamentissa, Isa sanoi.

Isan asianajajan mukaan Kuwaitin vaalilaki on perustuslain vastainen, koska se kieltää naisia äänestämästä tai asettumasta ehdolle vaaleissa. Kuwaitin naisaktivisteilla on vireillä maan tuomioistuimissa useita muita kanteita, joilla pyritään parantamaan naisten asemaa konservatiivisessa muslimiyhteiskunnassa.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme