Mainos
Mainos

Ei rahaa maksaa: tekohampaat irti

Säästöpaineet jylläävät myös Ruotsin terveydenhoidossa. Länsinaapurissa hammaslääkäri kiskoi irti jo paikalleen asetetun hammasproteesin, kun asiakkaalla ei ollut varaa maksaa.

Ridha Bouhlal on joutunut sittemmin syömään pelkät titanium-ruuvit alaleuassaan. Hän on voinut pureksia neljän kuukauden aikana vain pastaa tai keittoja.

Bouhlal ehti maksaa 22 000 kruunun (15 000 mk) hintaiset ylähampaansa. Hänen omistamansa ravintola joutui sen jälkeen talouspulmiin, joten varaa toisen puolikkaan maksamiseen ei enää ollut.

Bouhlalin mukaan hammaslääkäri sanoi poistavansa hammasproteesin, koska maksamaton hammashoito toisi ongelmia hallintoviranomaisten kanssa.

Bouhlal on tarjoutunut ostamaan alahampaansa osamaksulla, mutta viranomaiset eivät ole suostuneet. He eivät usko että mies pystyy maksamaan. Uutistoimisto AFP:n uutinen ei kertonut, missä päin Ruotsia proteesijupakkaa käydään.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme