Mainos
Mainos

Ei tarvetta pitkälle kampanjoinnille – Theresa May on Britannian seuraava pääministeri

Andrea Leadsomin ilmoitettua vetäytyvänsä konservatiivipuolueen puheenjohtajakisasta, Britannian pääministeri David Cameronin seuraajaksi on ehdolla ainoastaan sisäministeri Theresa May. Täten hänestä tulee Britannian seuraava pääministeri.

May vahvistetaan lähitulevaisuudessa puolueen puheenjohtajaksi. Uudelle ehdokasasettelulle ei ole tarvetta, asiasta vastaavan komitean puheenjohtaja vahvistaa uutistoimisto Reutersille.

Alun perin puheenjohtajavaalit oli määrä järjestää 9. syyskuuta.

Maysta, 59, tulee Britannian historian toinen naispääministeri. Häntä edeltänyt naispääministeri oli "rautarouva" Margaret Thatcher. May on toiminut viimeiset kuusi vuotta Britannian sisäministerinä.

May on paraikaa matkalla Birminghamista Lontooseen ja hänen on määrä antaa lausuntonsa vielä myöhemmin tänään.

Britanniasta vahva valtio

Mayn tavoitteena on kuitenkin ollut rakentaa Britanniasta talous "joka palvelee jokaista, ei ainoastaan harvoja hyväosaisia". Hän on luvannut julkistaa suunnitelmansa, kuinka hän aikoo luotsata Britannian läpi EU-eron, ja kuinka saada koko Britannia toimimaan itsenäisesti. 

May oli EU:ssa pysymisen kannattaja, mutta on sittemmin sanonut, ettei toista Brexit-äänestystä voida järjestää. 

– Pääministerinä pidän huolta, että lähdemme Euroopan unionista, hän sanoi. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme