Mainos
Mainos

"Ei todisteita, että presidentti olisi painostanut pilottia"

Puolan valtionsyyttäjä kiistää väitteet, joiden mukaan Puolan presidentti Lech Kaczynski olisi antanut turmakoneen pilotille käskyn laskeutua huonoista olosuhteista huolimatta. Syyttäjän mukaan tässä vaiheessa turmatutkimuksia ei ole tullut esiin sellaisia tietoja tai todisteita, että presidentti olisi painostanut pilottia laskeutumaan.

Keskustelutallenteiden mukaan lennonjohto oli kehottanut pilottia vaihtaa laskeutumispaikkaa sumuisen sään vuoksi. Jostain syystä pilotti ei kuitenkaan huomioinut lennonjohdon antamia käskyjä ja laskeutui Smolenskiin tuhoisin seurauksin.

Venäläisissä tiedotusvälineissä on spekuloitu, että presidentti olisi vaatinut pilottia tekemään laskun lennonjohdon antamien käskyjen vastaisesti.

Lauantaina tapahtuneessa lento-onnettomuudessa kuoli 96 ihmistä. Presidentin lisäksi onnettomuudessa sai surmansa Puolan asevoimien koko ylin johto.

Katso Tapio Nurmisen raportti Varsovasta

(MTV3 - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme