Mainos
Mainos

"Ei välitöntä uhkaa Kyproksella"

Kyproksen presidentti Glafcos Klerides lupasi tänään, ettei kiistanalaisia venäläisohjuksia tuoda saarelle ainakaan 16 kuukauteen, kertoi Yhdysvaltain lähettiläs Carey Cavanaugh. Hänen mukaansa Kyproksessa ei ole mitään välitöntä kriisin uhkaa.

Turkki on uhannut Kyproksen hallitusta useita kertoja sotatoimilla, jos se toteuttaa aikeensa ostaa venäläisiä S-300 -ilmatorjuntaohjuksia. Cavanaugh kertoi, ettei hän pyytänyt Kyproksen presidenttiä peruuttamaan koko kauppaa.

Klerides vakuutti kuitenkin tunnin kestäneen tapaamisen aikana, ettei yhtäkään ohjusjärjestelmän osaa tuoda saarelle 16 kuukauteen. Yhdysvaltain lähettiläs saapui Kyprokseen myöhään sunnuntaina auttamaan ohjuskriisin selvittelyssä.

Maa järisi tänään

Liki 6 richterin maanjäristys vavisutti korkeita rakennuksia Kyproksella, mutta järistys ei tiettävästi aiheuttanut vahinkoja. Järistys tuntui myös Israelissa, Egyptissä ja Libanonissa.

Järistyksen voimakkuudeksi mitattiin 5,8 astetta Richterin asteikolla, ja sen keskus oli 50 kilometriä Pafoksen satamakaupungista lounaaseen, kertoivat viranomaiset. Pafoksen lähellä sattui viime lokakuussa 6,5 richterin järistys, jossa kymmenet ihmiset saivat lieviä vammoja.
(STT-Reuter-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme