Mainos
Mainos

Eindhovenin lentoturman syytä selvitetään

Tutkimukset Hollannin lentoturman syistä jatkuivat tänään. 32 ihmistä sai surmansa Hollannissa eilen, kun sotilaskuljetuskone syöksyi maahan Eindhovenin lentokentän lähistöllä.

Toistaiseksi on epäselvää, oliko koneessa 40 vai 41 ihmistä. Belgian ilmavoimille kuuluneen koneen nelihenkinen belgialainen miehistö oli surmansa saaneiden joukossa. Suurin osa turman uhreista oli hollantilaisen sotilassoittokunnan jäseniä, jotka olivat kotimatkalla musiikkifestivaaleilta Italiasta. Uhrien tunnistaminen on vielä kesken.

Hercules-tyyppinen rahtikone oli 24 vuotta vanha, sen vuoksi koneessa ei ollut niin sanottua mustaa laatikkoa, johon koneen ohjaamossa käyty keskustelu tallentuu.

Eindhovenin lennonjohdon mukaan koneen laskussa ei ollut havaittavissa mitään epänormaalia eikä koneesta myöskään ilmoitettu ongelmista ennen kuin kone syöksyi maahan. Kone leimahti liekkeihin heti syöksyn jälkeen.
(STT-Reuter-DPA-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme