Mainos
Mainos

EIT moittii Venäjän televalvonnan säännöksiä

Venäjän televalvontaa koskevat lain säännökset eivät anna riittäviä takeita mielivaltaisuutta ja väärinkäytön riskiä vastaan. Näin totesi Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen (EIT) suuri jaosto perjantaina.

Asian EIT:hen oli vienyt päätoimittaja, joka väitti Venäjän loukanneen yksityisyyden ja kirjeenvaihdon suojaa asentamalla mobiilioperaattorien verkkoon laitteistoja. Niiden avulla turvallisuuspalvelu FSB voi hänen mukaansa seurata kaikkea liikennettä ilman oikeuden lupaa.

Päätöksessään suuri jaosto otti kantaa ihmisoikeussopimuksen 8. artiklaan, joka käsittelee oikeutta nauttia yksityis- ja perhe-elämän kunnioitusta.

Huomautettavaa suuri jaosto löysi esimerkiksi televalvontamateriaalien säilyttämisessä. Venäjän säännöksissä ei sen mielestä kerrota riittävän selvästi, missä olosuhteissa materiaali säilytetään ja hävitetään oikeudenkäynnin jälkeen.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot