Mainos
Mainos

Eko-iglu houkuttelee Lontoossa

Eko-iglu on parhaillaan Lontoossa järjestettävien rakennus- ja sisustusmessujen vetonaula. Muodoiltaan iglua muistuttavaa pientä rakennusta kehutaan energiatehokkaaksi. Eikä turhia neliöitä ole siivottavaksi.

Iglun kaupallinen nimi ei tosin ole iglu, vaan Eco Pod eli ekologinen kapseli. Keksijän mukaan tällaiset kapselit yleistyvät 10-15 vuodessa.

- Käytämme polyuretaania, joka on tiivis eriste. Eco Podissa on tehokas lämmön talteenotto ja suurin osa sisään tulevasta ilmasta on uudelleen lämmitettyä poistoilmaa, keksijä Aiden Quinn kertoo.

Lisäksi esimerkiksi iglun "kattotiilet" on valmistettu kierrätetystä kumista, jotta talon hiilijalanjälki olisi mahdollisimman pieni.

Perusmallin eli neljä metriä leveään Eco Podiin mahtuu asumaan korkeintaan kaksi ihmistä. Sen kuoret maksavat 23 000 euroa. Isompaan eli kuusimetriseen kuoreen saa kaksi makuuhuonetta.

(MTV3-APTN)

KATSO ITSE, MILTÄ EKO-IGLU NÄYTTÄÄ SISÄLTÄ JA ULKOA

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme