Mainos
Mainos

Ekoteosta ympäristöriski: Kierrätyskasseista löytyi lyijyä

Yhdysvalloissa on syntynyt kohu ympäristöystävällisinä pidettyjen kestokassien haitoista.

Vihreät arvot ovat nousseet muotitrendiksi New Yorkin tiedostavien ja koulutettujen asukkaiden keskuudessa. Ohuiden kertakäyttöostoskassien luvatussa maassa kestokassin heiluttelu olalla on ollut selkeä ilmaus kantajansa arvoista ja kestokassien kysyntä onkin noussut huimasti ekotrendin imussa.

Nyt tämä ympäristöteko on kyseenlaistettu.

New York Times kertoo, että kierrätetystä muovista valmistetuista kestokasseista on löytynyt luvattoman suuria määriä lyijyä. Lyijyn sisältämiä kasseja ei ole löytynyt New Yorkin kauppojen myymistä eristä, vaan muualta maasta Kiinassa valmistetuista kassieristä, mutta yhtä kaikki – tunnelma on pilalla.

Ilmastonmuutostietoiset ostoksilla kävijät ovat luonnollisesti järkyttyneitä siitä, että hyvä tarkoitus on päätynyt karille –jälleen kerran.

- Me emme siis edelleenkään toimi oikein. Pitääkö meidän alkaa käyttää narua? päivittelee New York Timesin haastattelema Shelley Kempner.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme