Mainos
Mainos

EKP-pankkiiri: Vastuu Kreikka tuesta pois EKP:ltä

Saksan keskuspankin pääjohtajan mukaan Euroopan keskuspankin (EKP) ei pitäisi myöntää enää hätärahoitusta kreikkalaispankeille.

Bundesbankin pääjohtaja Jens Weidmann sanoo, että tästä eteenpäin kaikkien apupäätösten pitäisi kuulua euromaiden hallituksille, ei EKP:n neuvostolle.   

– Pitää olla kristallinkirkasta, että vastuu Kreikan tulevasta kehityksestä ja rahoituspäätöksistä on Kreikan hallituksella ja apua antavilla valtioilla, Weidmann sanoi.  

EKP:n neuvostossa istuvan Weidmannin mukaan epäilys kreikkalaispankkien tilasta kasvaa koko ajan.  
Kreikkalaispankkien ELA-hätärahoitus on päätetty pitää toistaiseksi ennallaan 89 miljardissa eurossa. EKP on kuitenkin kiristänyt vain vakavaraisille pankeille myönnettävän tuen ehtoja.  

Kreikkalaispankit ovat olleet suljettuina useita päiviä, ja kansalaisten nostot automaateilta on rajoitettu 60 euroon päivässä. Weidmannin mukaan rajoituksia pitää jatkaa kunnes Kreikka on päässyt ratkaisuun velkojiensa kanssa ja sekä pankkien että Kreikan hallituksen maksukyky on varmistettu.   

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme