Mainos
Mainos

Eksynyt pingviini sai helpotusta vatsavaivoihinsa

Uuteen-Seelantiin eksynyt keisaripingviini on saanut helpotusta oloonsa Wellingtonin eläintarhassa suoritetussa operaatiossa.

Viikko sitten löydetyn pingviinin kunto alkoi heikentyä viikonloppuna, ja tänään sen vatsasta poistettiin tähystyksessä hiekkaa ja roskaa.

- Onnistuimme tyhjentämään ehkä noin puolet sen vatsan sisällöstä, sanoo apuun hälytetty gastroenterologian erikoislääkäri John Wyeth.

Loput pingviinin syömästä hiekasta poistuu luonnollista tietä, asiantuntijat uskovat. Eläinlääkärit uskovat, että keisaripingviini oli syönyt hiekkaa, koska lunta ei ollut saatavilla. Pingviinit syövät lunta viilentääkseen itseään.

Wellingtonin eläintarhan eläinlääkärien mukaan vatsan tyhjennysoperaatio sujui hyvin. Pingviini on kuitenkin yhä kriittisessä tilassa, ja se on nälkiintynyt. Kestää useita kuukausia, ennen kuin se voidaan palauttaa 3000 kilometrin päähän kotivesilleen Etelämantereelle.

Eläintarhassa Happy Feet -lempinimen saanut pingviini asustaa jää- ja lumipedin päällä kopissa, jonka lämpötila on +8 Celsius-astetta.

Happy Feet -lempinimen saaneen pingviinin sukupuolesta ei ole vielä tietoa.

(MTV3 - AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme