Mainos
Mainos

El Niñoa syytetään Alaskan lintukuolemista

Yhdysvaltain kala- ja riistaviranomaisten, Fish and Wildlife Servicen, mukaan kaikki viittaa siihen, että El Niño on aiheuttanut satojentuhansien lintujen joukkokuoleman. Lintuja on huuhtoutunut rannoille koko Alaskan alueella aina etelästä Alaskanlahdelta pohjoiselle Tshuktshinmerelle asti.

Tavallista lämpimämpi vesi on ilmeisesti saanut lintujen ravinnokseen käyttämät pienet kalat ja planktonin niin syvälle, etteivät linnut ole päässeet niihin käsiksi. Alaskan rannikoilta on myös tavattu epätavallisen paljon kuolleita valaita. Biologien mukaan merivesi oli viime kesänä Alaskan ympäristössä selvästi lämpimämpää kuin yleensä.

Biologien mukaan El Niño on aiheuttanut aiemminkin, mm. vuonna 1993, vastaavia lintujen joukkokuolemia. Tänä vuonna kuolleita lintuja on kuitenkin enemmän kuin koskaan aikaisemmin Alaskassa.

El Nino on sääilmiö, joka lämmittää pohjoista Tyyntämerta aina muutaman vuoden välein. Tämän vuoden El Niño on voimakkain, joka on koskaan rekisteröity.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme