Mainos
Mainos

El País: Barcelonalainen klinikka väittää parantavansa homoseksuaalisuuden pillereillä

Barcelonalainen klinikka tarjoaa potilailleen mahdollisuutta parantua homoseksuaalisuudesta. Tibidabon poliklinikka uskoo pillereiden ja psykiatrisen hoidon poistavan homoseksuaaliset tuntemukset hoitoon hakeutuneista potilaistaan.

- Ei ole tieteellisiä todisteita, jotka tukisivat väitettä, että homoseksuaalisuus olisi sairaus, vastustaa terveyden neuvonantaja Marina Geli El País -lehdessä.

Geli on aloittanut tutkinnat, tarjoavatko muutkin psykiatriset laitokset lääkinnällisiä palveluja seksuaaliseen suuntautumiseen. Terveysviranomaiset ovat saaneet kuukauden aikaa kerätä informaatiota Tibidabon klinikalta. Mikäli selviää, että klinikka todella tarjoaa ratkaisuja seksuaalisen suuntautumisensa muuttamiseen, se joutuu maksamaan sanktioita.

Nuoret, jotka saapuvat yksityisiin tapaamisiin klinikalle, ovat tyypillisimmin uskovaisia. He näkevät uskonnollisen vakaumuksensa olevan ristiriidassa seksuaalisuutensa kanssa ja he etsivät ongelmaansa ratkaisua.

- Uskonnollisia tuntemuksia ei pitäisi sekoittaa seksuaalisuuteen, korostaa Geli.

Klinikan psykiatri Joaquin Muñoz puolustelee, että kukaan ei halua olla homoseksuaali.

- Jos pillereillä voi vaihtaa oman suuntautumisensa, 99 prosenttia haluaisi tehdä sen, Muñoz väittää.

Muñoz uskoo, että homoseksuaalisuus on sairaus ja siksi hän kirjoittaa reseptejä potilailleen, jotta he eivät enää tuntisi vetoa samaan sukupuoleen.

(MTV3)

Alkuperäinen uutinen: El País

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme