Mainos
Mainos

Eläimet häkissä, teurastetaan asiakkaan nähden – Etelä-Korean huonomaineiselta kauppapaikalta kiellettiin koiranlihan myynti

Eläinten oikeuksien puolustajat ovat iloinneet päätöksestä lopettaa koiranlihan myynti yhdellä Etelä-Korean suurimmista markkina-alueista, uutisoi paikallinen The Korea Herald-lehti.

1960-luvulla avattu Moran Market on myynyt vuosittain ainakin 80 000 kuollutta tai elävää koiraa. Kyseinen kauppapaikka on myynyt kolmanneksen koko Etelä-Koreassa myytävästä koiranlihasta.

Monelle, jotka pitävät koiraa ihmisen parhaana ystävänä, voi markkinapaikalla tapahtunut kaupanteko järkyttää. Moran Marketilla asiakas on voinut valita häkistä haluamansa koiran, jonka kauppias on teurastanut asiakkaan nähden.

Markkinapaikka sijaitsee Seongnam-kaupungissa, jonka hallitus teki päätöksen koiranlihan myynnin kieltämisestä tiistaina. Päätöksen myötä koiranlihan myyjät joutuvat poistamaan teurastamisvälineistönsä ja koiran häkit ensi viikolla, ja lähtemään lopullisesti alueelta pois toukokuun alkuun mennessä.

– Tämä voi olla pitkän taistelun alku koiranlihan myynnin lopettamiseksi ja toivottavasti toimenpide puhdistaa Moran Marketin huonon maineen, kaupunginjohtaja Lee Jae-myung kertoo lehdistötilaisuudessa.

Korean eläintensuojeluyhdistys on hyvillään toimenpiteestä.

– Seognamin kaupunki otti ison askeleen koiranlihan myynnin lopettamiseksi. Aiomme kuitenkin jatkossa seurata tilannetta, jotta näemme, aikovatko he oikeasti lopettaa koiranlihan myynnin täällä, Jang In-young yhdistyksestä kertoo.

Etelä-Koreassa ei kuitenkaan ole lakia, joka kieltäisi täysin koiranlihan myynnin tai teurastamisen, joten osa nyt pelkääkin, että kauppiaat yrittävät kiertää vasta tehdyn päätöksen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme