Mainos
Mainos

Eläintarhan livelähetyksestä syntyi kohu – Seuraa suorana April-kirahvin raskauden etenemistä

Yhdysvalloissa New Yorkin osavaltiossa sijaitsevassa eläintarhassa seurataan herkeämättä viimeisiä viikkojaan raskaana olevan April-kirahvin vointia. Mutta kiinnostaa se muuallakin: Hampursvillessa sijaitseva Animal Adventure Park -eläintarha lähettää nimittäin raskauden etenemisestä Youtubessa livekuvaa, joka ehdittiin jo poistaa netistä alastomuuskohun saattelemana.

Livevideosta on ehtinyt syntyä jo kohuakin. Youtube nimittäin poisti livelähetyksen palvelimeltaan saatuaan runsaasti valituksia sen "alastomuudesta ja seksuaalisesta sisällöstä", kertoo eläintarhan omistaja Jordan Patch Facebookissa. 

– Poistaessanne lähetyksemme sivuiltanne olette kirjaimellisesti poistaneet opetusvälineen ja vahingoittaneet lajin säilymistä enemmän kuin voitte koskaan kuvitellakaan, Patch sanoi Facebookissa.

Youtube palauttikin livelähetyksen pian takaisin sivuilleen, joten raskatta pääsee jälleen seuraamaan ympäri maailmaa.

Synnytykseen pari kuukautta

Kiranhvinpoikaen syntymää saadaan kuitenkin odotella vielä vajaat kaksi kuukautta. Poikasen arvioitu syntymisaika kun on vasta 15. huhtikuuta.

Kirahvien raskaus kestää yhteensä 15 kuukautta. Poikanen painaa syntyessään reilut 50 kiloa on on noin 1,8 metriä korkea. Synnytyksessä ensin ulos tulevat etusorkat ja sen jälkeen turpa.

Nyt syntyvä poikanen on 15-vuotiaan April-naaraan neljäs. Sen kumppanille, 5-vuotiaalle Oliverille, jälkeläinen on puolestaan ensimmäinen.

Syntymän jälkeen kirahviäiti kasvattaa poikastaan kuukausia. Tavallisesti vieroitus kestää 6-10 kuukautta, joskus kauemminkin. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme