Mainos
Mainos

Eläinten kuljetusrajoituksia ollaan lieventämässä Britanniassa

Suu- ja sorkkatautitapausten takia on teurastettu jo lähes 600 eläintä. Taudin lähdettä ei ole edelleenkään pystytty varmistamaan.

Suu- ja sorkkataudin takia määrättyjä eläinten kuljetusrajoituksia lievennetään ehkä jo tämän viikon kuluessa, kertoo Britannian korkein eläinlääkintäviranomainen Debby Reynolds.

Kuljetukset kiellettiin sen jälkeen kun suu- ja sorkkatautia löydettiin kahdelta maatilalta Surreyssa Etelä-Englannissa. Taudin takia yli 570 nautaa ja muuta eläintä on teurastettu. Euroopan unioni ja monet muut maat ovat kieltäneet brittiläisten liha- ja maitotuotteiden tuonnin.

Jollei uusia tapauksia ilmene viikon loppuun mennessä, kuljetusrajoituksia ryhdytään purkamaan asteittain, kertoi Britannian maatalous- ja ympäristöministeriön tiedottaja.

Taudin syntyhistoriaa ei ole varmuudella pystytty selvittämään, mutta viranomaiset ovat kertoneet pitävänsä erittäin todennäköisenä, että se on lähtöisin jommastakummasta tutkimuslaboratoriosta lähellä saastuneita maatiloja.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme