Mainos
Mainos

Eläkeläiset marssivat Milosevicia vastaan

Sadat eläkeläiset osoittivat mieltään Belgradin kaduilla presidentti Slobodan Milosevicia vastaan tänään. Eläkeläiset vaativat maksamattomia eläkkeitään ja Milosevicin eroa.

Eläkeläiset huusivat "Slobo, häivy", "Varkaat", "Punakonnat" -iskulauseita marssiessaan poliisien saattamana kohti sosiaaliministeriötä. Kadunvarsien katselijat osoittivat mielenosoittajille suosiotaan. Marssijat sanoivat, että Serbian hallitus ei ole maksanut heille eläkkeitä tänä vuonna.

Suuri osa eläkeläisistä elää köyhyysrajalla maassa, jonka talous oli lähes raunioina jo ennen Naton 11-viikkoista ilmasotakampanjaa. Hallituksen johtaman eläkerahaston mukaan sillä ei ole varaa maksaa kuukausittaisia eläkkeitä, koska moni maksuihin sitoutuneista yrityksistä ei kykene suorittamaan maksujaan rahastolle.

Eläkeläiset sanoivat kokoontuvansa jälleen heinäkuun 15. päivänä, mikäli heidän vaatimuksiaan ei ole täytetty siihen mennessä.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme