Mainos
Mainos

Eläkesuunnitelmat ajoivat italialaiset lakkoon

Italialaiset järjestävät tänään puolen päivän mittaisen yleislakon vastalauseena hallituksen suunnitelmille nostaa eläkeikää. Lakko sulkee tehtaat, koulut ja toimistot ja pysäyttää julkisen liikenteen. Italian lentoyhtiön Alitalian lennoista 155 peruuntuu.

Pääministeri Silvio Berlusconin keskusta-oikeistolainen hallitus on ehdottanut miesten eläkeiän nostamista 65 vuoteen ja naisten 60 vuoteen. Eläkkeelle pääsisi vuodesta 2008 lähtien vasta, kun on maksanut eläkemaksuja ainakin 40 vuotta. Nykyisin Italiassa eläkkeelle voi jäädä 57-vuotiaana, jos on maksanut eläkemaksuja 35 vuotta.

Hallitus sanoo, että uudistus on välttämätön, koska väestö ikääntyy ja syntyvyys on pieni. Ammattiliitot katsovat, ettei tilanne ole niin vakava.

Viime vuonna Berlusconin hallituksen oli vedettävä takaisin työmarkkinamuutoksia, kun ammattiliitot järjestivät suuria mielenosoituksia. Berlusconin ensimmäinen hallitus vuonna 1994 kaatui eläkekysymykseen toimittuaan muutaman kuukauden.

(MTV3-DPA-Reuters-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme