Mainos
Mainos

"Elämän halutaan jatkuvan" - suomalaiskapellimestari johtaa konserttia Pariisissa viikko iskujen jälkeen

Perjantaina, kun Pariisin iskuista tulee kuluneeksi viikko, kapellimestari Jukka-Pekka Saraste johtaa Ranskan radion filharmonista orkesteria Pariisin Radiotalossa. Kaupungissa järjestettäviä konsertteja ei ole haluttu perua.

– Järjestäjät ovat sanoneet, että mitään ei haluta muuttaa ja konsertteja pidetään jotta elämä jatkuu, kertoo Jukka-Pekka Saraste Pariisista. 

Radiotalon konsertti tullaan omistamaan perjantain iskujen uhrien muistolle. 

– Konsertista tulee tietysti erilainen kaikille, varsinkin kun ohjelmistossa on aika paljon teoksia ja teemoja, jotka liittyvät liian varhaiseen kuolemaan. Siellä kuullaan muun muassa yksi viulukonsertto, joka on sävelletty 1900-luvun alussa menehtyneen nuoren tytön muistolle, kertoo Saraste.

Kapellimestari kuitenkin arvioi, että tilanne ei ole esiintyjille vaikea.

– Tällaisissa taidetilaisuuksissa on kuitenkin tärkeintä, että yleisö haluaa kokea yhteiset elämykset nimenomaan silloin, kun jotain traagista on tapahtunut. Useimmiten tällaiset tapahtumat tiivistät tunnelmaa. 

Sarasteen mukaan konsertin turvallisuudesta ei tingitä ja siksi Pariisin Radiotalon turvatoimet ovat nyt erittäin tiukat.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme