Mainos
Mainos

Elämän karmeat ensivaiheet: Lapsi syntyi vessassa ja hylättiin viemäriin

Vastasyntyneen tyttölapsen elämän ensihetket olivat kaikkea muuta paitsi rakkaudentäyteiset. Tyttölapsi oli syntynyt vessassa ja oli pudonnut pää edellä viemäriputkeen ilman, että kukaan ilmoitti asiasta.

Pekingin poliisi sai hoidettavakseen erittäin oudon tehtävän maanantaina. Yleisestä vessasta kuuluu lapsen itkua, mutta lasta ei näy missään.

Kun ääni paikannettiin kuuluvaksi wc-pöntön putkesta, paikallinen poliisimies sai kaivettua pienen tyttölapsen takaisin maan kamaralle. 

Lapsi kuljetettiin sairaalaan, jossa hänet todettiin terveeksi. 

Viranomaisten mukaan kyykkyvessan liepeiltä löytyneet veritahrat kielivät siitä, että tyttö syntyi yleisessä vessassa. Se että vanhemmat eivät ilmoittaneet viemäriin pudonneesta lapsestaan, viittaa taas siihen, että tyttö hylättiin tarkoituksella.

Poliisi etsii nyt lapsen vanhempia.

Kiina lastenkohtelun kehitysmaa

Surullista kyllä, lapsen löytyminen viemäristä ei ole Kiinassa ennenkuulumatonta.

Vuonna 2013 äiti pudotti lapsensa wc-viemäriin Zhejiangin provinssissa. Lapsen pelastamiseksi koko viemäriputkisto oli irroitettava ja leikattava auki. Tapaus herätti Kiinassa paljon raivoa, mutta se julistettiin poliisitutkinnan jälkeen vahingoksi. 

Kiinassa avioliiton ulkopuolinen lapsi saatetaan hylätä taloudellisista syistä.

Myös yhden lapsen politiikka on juurtunut syvälle kiinalaiseen yhteiskuntaan, vaikka lakia viime vuosina onkin höllennetty. Yhden lapsen politiikan mukaan perhettä, jossa lapsia on enemmän kuin yksi, uhkaa kovat sakot.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme