Mainos
Mainos

ElBaradei: "Egyptin presidentti nimitti itsensä uudeksi faaraoksi"

Egyptin presidentti Mohamed Mursi on kasvattanut tänään omia valtaoikeuksiaan.

Televisiossa luetun julkilausuman mukaan presidentti voi vastaisuudessa antaa minkä tahansa määräyksen "vallankumouksen suojelemiseksi".

-Presidentin antamat perustuslailliset julistukset, päätökset ja lait ovat lopullisia, eikä niistä voi valittaa, lausumassa sanottiin.

Mursi myös erotti pääsyyttäjä Abdel Maguid Mahmoudin.

Opposition johtohahmoihin kuuluva Mohamed ElBaradei tyrmäsi julistuksen, joka käytännössä nostaa Mursin lain yläpuolelle.

-Mursi nimitti itsensä Egyptin uudeksi faaraoksi. Tämä on vallankumoukselle merkittävä takaisku, jolla voi olla vakavia seurauksia, ElBaradei kirjoitti Twitterissä.

Mursi määräsi myös, että kansannousun aikaisista mielenosoittajien kuolemista pitää järjestää uudet oikeudenkäynnit. Periaatteessa se voisi tarkoittaa, että myös Egyptin entinen presidentti Hosni Mubarak joutuisi uudestaan oikeuden eteen. Mubarak on tuomittu elinkautiseen vankeuteen.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme