Mainos
Mainos

Elbe ennätyskorkealla

Lauenbergin kaupungissa Schleswig-Holsteinin osavaltiossa Elben pinta oli noussut yli yhdeksään metriin, kun joen normaalikorkeus paikalla on viisi metriä.

Tulviva Elbejoki on noussut ennätyksellisen korkealle osissa Pohjois-Saksaa, mutta viranomaiset vakuuttivat tilanteen olevan hallinnassa.

Lauenbergin kaupungissa Schleswig-Holsteinin osavaltiossa Elben pinta on noussut 9,09 metriin, ja viranomaiset arvioivat pinnan nousevan vielä runsaat kymmenen senttimetriä. Elben normaalikorkeus Lauenbergissa on viisi metriä.

Hitzackerissa Elben yläjuoksulla valtaosa kaupungista on veden vallassa, kun veden pinta on noussut lähes kolminkertaiseksi normaalista 2,75 metristä. Elben pinnan arvioitiin kuitenkin alkavan laskea maanantaina.

Viikko sitten Elbe tulvi Saksan itäosissa kevättulvien takia. Pahimmassa vaarassa oli Dresdenin kaupunki, mutta kaupungin historiallinen keskusta säästyi pahoilta vaurioilta.

(MTV3-STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme