Mainos
Mainos

Elokuvateatteri vapautettiin syytteistä Batman-ammuskelussa

Yhdysvalloissa oikeus on vapauttanut elokuvateatteriketjun syytteistä, joiden mukaan teatteri olisi osasyyllinen vuonna 2012 tapahtuneeseen ammuskeluun Batman elokuvan ensi-illassa Coloradon Aurorassa.

Elokuvateatterin ammuskelussa sai surmansa 12 ihmistä. Coloradolaisen oikeuden tiedottajan Rob McCallumin Twitter-viestin mukaan oikeus on katsonut, että elokuvateatteriketju Cinemark ei ole osasyyllinen tapahtuneeseen. Tapaus on ensimmäinen siviilien oikeuskanne ammuskelusta.

Syytteen mukaan Cinemarkin olisi pitänyt varautua ensi-iltaan turvallisuuden puolesta paremmin. Coloradon Aurorassa James Holmes avasi tulen kesken "The Dark Knight Rises" -elokuvan ensi-iltaa. Hän oli pukeutunut panssariliiveihin ja kantoi mukanaan useita aseita. Hänet pidätettiin ammuskelun jälkeen teatterin ulkopuolelta. 

Teatteria vastaan nosteessa kanteessa asianajaja Marc Bern, joka edusti uhreja, näki, että Cinemarkin olisi pitänyt palkata lisää vartijoita ja kouluttaa henkilökuntansa paremmin. Hänen mukaansa koko tapahtuma oltaisiin voitu estää. Hän suunnittelee valittamista korkeampaan oikeusasteeseen. 

Hänen mukaansa teatteri kyllä nosti vartijoiden määrää viikonloppuisin, mutta ei tehnyt sitä ensi-iltaan, vaikka tuhannen ihmisen odotettiin osallistuvan Batman-ensi-iltaan.

Holmes tuomittiin viime elokuussa 12:een elinkautiseen vankeustuomioon ilman mahdollisuutta ehdonalaiseen.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme