Mainos
Mainos

Eloonjääneiden löytäminen Haitin raunioista hiipuu

Tämän hetkisten arvioiden mukaan Haitissa on kuollut 50 000 ihmistä, ja heistä 7000 on ehditty jo haudata. Loukkaantuneiden määrästä on erilaisia arvioita, mutta järistys on vaikuttanut ainakin kolmesta viiteen miljoonan ihmisen elämään.

MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut pelastusoperaatioiden asiantuntija, Helsingin pelastuslaitoksen riskienhallintapäällikkö Simo Weckstenin mukaan eloonjääneiden löytyminen raunioista alkaa olla marginaalista kahden päivän jälkeen.

- Näissä oloissa ihmiset eivät kovin pitkään hengissä selviä, Wecksten kertoo.

Eloonjääneiden hengissä pitäminen on pelastustoiminnan tärkein tehtävä.

- Tärkein tehtävä ehdottomasti on se, että ne jotka ovat selvinneet hengissä maanjäristyksestä, voidaan pitää hengissä ja loukkaantuneet saadaan hoitoon. Alueen ja Haitin tilanteen tuntien ja tietäen siellä on todella kiire saada lääketieteellistä apua paikan päälle, jotta loukkaantuneet voidaan pitää hengissä.

Henkiin jääneet tarvitsevat puhdasta vettä, ruokaa, suojaa ja lääkkeellistä hoitoa. Näin ihmishenkiä saadaan parhaiten ja eniten pelastettua, Wecksten painottaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme