Mainos
Mainos

Emma Bonino haluaisi painostaa Talebania

EU:n komission humanitaaristen asioiden komissaari Emma Bonino vaati tänään kansainvälistä yhteisöä lisäämään afganistanilaisen Taleban-liikkeen painostusta. Boninon mukaan Afganistanissa rikotaan räikeästi niin ihmisoikeuksia kuin humanitaarisia sopimuksiakin.

Bonino päätti tänään kolmipäiväisen Afganistanin-matkansa pohjoiseen Faizabadin kaupunkiin, joka on opposition hallussa. Hän kertoi, että Afganistanin tilanne tulee esiin ensi viikolla sekä EU:n komissiossa että EU:n parlamentissa.

Bonino kertoi myöhemmin Pakistanissa, että Taleban on pyytänyt anteeksi hänen pidättämistään ja että asia on loppuun käsitelty. Taleban pidätti Boninon ja hänen seurueensa muutamiksi tunneiksi maanantaina sen jälkeen, kun seurueeseen kuuluva tv-ryhmä oli kuvannut naispotilaita eräässä sairaalassa. Boninon mukaan pidätyksen syynä oli uskonnollisen poliisin ja toimittajien välillä sattunut "väärinkäsitys". Väärinkäsitys syntyi ilmeisesti siitä, ettei vieraille ollut kerrottu talebanien hallituksen määräyksistä, jotka kieltävät eritoten naisten kuvaamisen.

Talebanit puolustivat tänään pidätystä ja huomauttivat vieraiden loukanneen maassa voimassa olevia sääntöjä. Terveysministeri Mohammad Abbasin mukaan ryhmä rikkoi tieten tahtoen sairaalan sääntöjä, sillä "TV-kamerat kävivät, vaikka sairaalan johtaja selvitti vieraille, että nämä toimivat lainvastaisesti".
(STT-AFP-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme