Mainos
Mainos

Huumepomo "El Chapo" Guzmánin vaimo miehestään – "En tiedä, että hän välittäisi huumeita"

Tammikuussa uudelleen kiinni saadun meksikolaisen huumepäällikön Joaquín "El Chapo" Guzmánin vaimo ei pidä miestään syyllisenä, eikä usko tämän syyllistyneen huumekauppaan.

– Minulla ei ole tietoa siitä, että hän olisi ollut mukana huumekaupassa. Olen rakastunut häneen, Guzmánin 27-vuotias vaimo Emma Coronel sanoo yhdysvaltalaisen, espanjankielisen Telemundo-kanavan haastattelussa.

Coronel syyttää Meksikon hallitusta miehensä leimaamisesta. 

– Hallitus halusi esittää Joaquín Guzmánin maailman etsityimpänä rikollispäällikkönä. Se ei tarkoita, että hänestä olisi tullut sellainen.

Coronelin mukaan hallitus haluaa peitellä muita asioita miestään syyttämällä, ja hän pitää syytöksiä liioiteltuina. Coronel myös kiistää, että Guzmán olisi yksi maailman rikkaimmista ihmisistä, eikä hän tiedä missä väitetyt miljardit olisivat. 

Jatkuva vartiointi koirien kanssa

Coronel sanoo pelkäävänsä miehensä hengen puolesta, ja valittaa vankilaolosuhteista.

– Hänen ei anneta nukkua. Hänellä ei ole yksityisyyttä edes vessaan mennessä. Koirat vartioivat häntä.

Guzmán on vanki numero 3870 Altiplanon tarkoin vartioidussa vankilassa lähellä Tolucan kaupunkia. Vankila on sama, josta hän pakeni viime vuonna suihkuhuoneensa alle rakennetun tunnelin kautta. 

Nyt Guzmánin selliä vaihdetaan aika ajoin ilman ennakkovaroitusta. Sellin ulkopuolella on jatkuvasti kaksi vartijaa kypäräkameroiden kanssa. Kameroita on muuallakin, jä hänen liikkeitään seuraavat lämpötunnistimet.

Lisäksi koirat on koulutettu tunnistamaan hänen hajunsa, ja ne aina maistavat Guzmánin ruoan myrkytysyritysten takia.

"Hän on hyvä mies" 

Coronel vannoo seuraavansa miestään kaikkialle. Yhdysvallat haluaa hänet oikeuteen, ja Meksikon hallitus on ilmoittanut nopeuttavansa luovutuksen käsittelyä.  

– Hän on hyvä mies. Hän ei ole väkivaltainen eikä karkea. En ole koskaan kuullut hänen sanovan pahaa sanaa. Hänen lapsensa (kaksostyttäret) jumaloivat häntä ja kyselevät jatkuvasti hänestä, Coronel sanoo erittäin väkivaltaisen Sinaloan kartellin johtajasta. 

Nuori kauneuskuningatar

Guzmánin ja Coronelin kerrotaan tavanneen ensimmäisen kerran kymmenisen vuotta sitten juhlissa eräällä maatilalla. 

Coronel oli tuolloin juuri valittu Sinaloan osavaltion kauneuskuningattareksi, ja hän oli juhlissa silloisen miesystävänsä kanssa.

Tuolloin noin viisikymppinen Guzmán mieltyi Coroneliin, ja lähetti hänelle edustajansa kautta pyynnön tanssiin.

– Tietenkin suostuin, koska maatiloilla on tanssittava kaikkien tanssiin pyytävien kanssa, vaikka onkin oma miesystävä.  

Pariskunnan sanotaan menneen naimisiin vuonna 2007, kun Coronel täytti 18 vuotta. Coronel on Guzmánin neljäs vaimo. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme