Mainos
Mainos

Enää ei söpömmäksi mene: Karhunpennut tarttuvat toisiaan käpälistä, kun emo lähtee kalaan

Äiti-karhu lähtee kalaan, pennut jäävät pitämään toisiaan kädestä. Tämä hellyttävä luontokuva napattiin Lake Clarkin kansallispuistossa Alaskassa.

Kuvan on ottanut Lewis Kemper, joka johti valokuvaajaryhmää kansallispuiston ympäri. Kun hän näki karhunpentujen sydäntä lämmittävän hetken, ei hän itsekään malttanut olla ottamatta kuvia. 

– Pennut pitelivät toisiaan kädestä noin 20 sekuntia ja toivoivat, että emo palaisi päivällisen kanssa. Valitettavasti emo palasi takaisin tyhjin käpälin, Lewis sanoo.

Kokeneen luontovalokuvaaja Lewisin mukaan alueen karhut ovat tottuneet ihmisten läheisyyteen, joten heitä ei häirinnyt, että Lewis oli vain metrien päässä.

Vaikka kuvausmatkat ovat kuljettaneet Lewisiä maailman eri kolkkiin, sanoo hän Alaskan olevan hänen mielikohteensa kuvata – juuri karhujen vuoksi. 

– Se on ainutlaatuinen, koska vain muutama kilometrin matkalla voi nähdä ainakin 20 karhua. Karhut ovat yleensä hyvin rauhallisia ja hyviä kuvauskohteita.

– Olen ollut täällä yli 30 kertaa, täällä on mahtava villieläinten kirjo, Lewis sanoo.

Alkuperäinen juttu luettavissa muun muassa täältä.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme