Mainos
Mainos

Enemmistö briteistä tukee vaalitavan uudistusta

Valtaosa briteistä haluaa muutosta maan vaalijärjestelmään, kertovat tuoreet mielipidemittaukset. Kansalaiset haluaisivat, että vaalitapa johtaisi nykyistä oikeudenmukaisempaan parlamenttipaikkojen jakautumiseen.

Kritiikki vaalitapaa kohtaan on kasvanut torstaisten parlamenttivaalien jälkeen. Mikään puolue ei saanut paikkaennemmistöä, joten hallituksen kokoaminen on tavallista hankalampaa.

Vaalijärjestelmä kohteli kaltoin etenkin kolmanneksi suurinta puoluetta liberaalidemokraatteja. Sille heltisi varsin vähän paikkoja suhteessa äänimäärään.

Politiikan asiantuntijat arvelevat, että kyselyt saattavat vahvistaa liberaalidemokraattien johtajan Nick Cleggin asemaa hallitusneuvotteluissa. Konservatiivit ja liberaalidemokraatit neuvottelivat viikonvaihteessa, mutta tulosta ei odoteta ennen alkuviikkoa.

Parlamentin suurin puolue konservatiivit suhtautuu nihkeästi liberaalidemokraattien vaatimuksiin oikeudenmukaistaa verotusta ja uudistaa vaalitapaa.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme