Mainos
Mainos

Enemmistö hiv-miehen uhreista selvisi säikähdyksellä

Lähes kaikki Ruotsin ns. hiv-miehen seksikumppaneista on säästynyt aidsia aiheuttavalta hi-virustartunnalta. Tukholman Karoliinisessa sairaalassa tutkittujen naisten näytteistä 144 oli negatiivisia. Neljässä tapauksessa tutkimustulos ei ole vielä selvillä. Siten vain yksi nainen on saanut mieheltä varmuudella hiv-tartunnan.

Lääkäreiden mukaan tartuntojen vähäisyys saattaa johtua miehen nauttimasta lääkityksestä, joka piti virusmääriä alhaisina. Lääkäri Brith Christenson kuitenkin korostaa, ettei lääkitys tee sukupuoliyhteydestä turvallista hiv-positiivisen henkilön kanssa. Toinen selitys voisi olla, että monet naisten olivat miehen kanssa sukupuoliyhteydessä vain kerran eikä hiv-mies usein saanut siemensyöksyä.

Viranomaiset alkoivat jäljittää ainakin kolmella eri nimellä esiintynyttä hiv-miestä lokakuussa. Mm. Mahdi Tayebina tunnetun miehen asunnosta löytyi osoitekirja, jossa oli noin 200 naisen nimet ja arviot heidän seksitaidoistaan. Poliisi otti naisiin yhteyttä ja kehotti heitä hiv-testeihin.

Virusta tietoisesti tartuttamaan pyrkinyt mies on edelleen vapaalla jalalla.
(STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme