Mainos
Mainos

Englan perhe järkyttyi TV-hautajaisten ryöpyttämisestä

Murhatun ruotsalaistytön Engla Höglundin omaiset ovat järkyttyneet hautajaisten televisioinnin nostattamasta rankasta arvostelusta. Ruotsin televisio SVT lähettää Englan hautajaiset suorana lähetyksenä huomenna. SVT:tä syytetään sensaatiohakuisuudesta ja journalismin etiikan puutteesta. Hautajaisten esittämistä televisiossa on arvosteltu "mauttomaksi" ja "likaiseksi" teoksi.

Surmatun Englan äiti Carina Höglund ei ymmärrä arvostelua. Perhe kertoo haluavansa antaa koko Ruotsille mahdollisuuden jättää jäähyväiset Englalle.

- Kun kaikkea raakaa ja vastenmielistä on tapahtunut, on sitä saanut esittää avoimesti. Kun meillä on mahdollisuus esittää kaunis tapahtuma, niin sitä ei peitetä, perustelee Carina Höglund Expressen-lehden haastattelussa.

Englan isoäiti Åshild Ekström kertoo kokeneensa kritiikin todella raskaana.

- Ihmisten reaktiot tuntuvat pahalta. Ne ovat niin kielteisiä. He eivät tiedä mitään. Kunhan ovat jotain mieltä, sanoo Åshild Ekström Expressenissä.

SVT:n ohjelmajohtaja Jan Axelsson perustelee Dagens Nyheterin haastattelussa hautajaisten esittämistä sillä, että ruotsalaisten laaja reagointi murhaan tekee tapahtumasta yleisesti merkittävän. Hän kertoo, että ruotsalaiset näkevät Englan murhalla yhteyden muihin väkivallantekoihin, joiden kohteeksi nuoret ruotsalaistytöt ja -naiset ovat joutuneet.

Engla katosi kotimatkalla huhtikuun alussa ja löytyi metsätieltä surmattuna kaksi viikkoa myöhemmin. Ruotsalainen 42-vuotias rekkakuski on tunnustanut surmanneensa 10-vuotiaan Englan ja lisäksi 31-vuotiaan Pernilla Hellgrenin vuonna 2000.

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme